O nama

narcis nada 1Hobi započet još davnih 90-ih godina prošlog stoljeća pretvorio se u profesionalni odnos na bazi sakupljanja, proizvodnje i obrade prirodnog, ljekovitog, bilja.

Pokretanje prirodne parfemistike bila je životna avantura, u koju unosim puno rada i ljubavi. Kada sam 2012. godine otkrila postojanje prirodne parfemistike, a od ranije imala znanja o našem bilju, krenula sam sa učenjem ekstrakcija. Tada sam došla i u jedno poslovno iskušenje, naime otkriće enfleurag narcisa privukao je svjetske prirodne parfemjere koji su bili zainteresirani za kupovinu sirovine. Moja sreća da nisam tada bila spremna za ozbiljnu proizvodnju, jer sam još uvijek imala puno toga da naučim.

Bavim se prirodnom parfemistikom, koja je jedinstvena po tome što većinu komponenti za parfeme estrahiram ili dobijam kroz “enfleurage” procese, parnu destilaciju i tinkture.

Pravo uzbuđenje nastaje paralelno sa brojnim reakcijama na parfem, a jedna od njih je i komentar žene koja je nakon što je pomirisala kombinaciju nota rekla „ne pitam za cijenu, ovo je moje“. Savršenstvo koje je tražila u Parizu a našla u Rakitnu.

Na putu parfemjera izrodilo se mnoštvo proizvoda. Proučavajući sastojke otkrila sam razne načine iskoristivosti, djelovanje eteričnih ulja i njihova primjena u raznim pripravcima. Tako sam otkrila da smilje u parfemu ima ulogu fiksativa a i u kremicama, melemima i serumima.

Njegova primjena je za besmrtnu ljepotu, briše bore i daje koži punoću. Proizvod koji želim plasirati van BiH je jedinstvena planinska tura koja bi ljubiteljima mirisa prirode omogućila jedan sasvim novi i drugačiji doživljaj.